Проблеми Греції можуть привести до корекції на фінансових ринках - представник Банку Англії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Проблеми Греції можуть привести до корекції на фінансових ринках - представник Банку Англії

Світ
499
Відсутність політичного рішення боргових проблем Греції може привести до корекції на світових фінансових ринках, заявив представник Банку Англії Алекс Брейз в ході слухань у британському парламенті.
“Жалюгідний результат цих переговорів може викликати масштабну переоцінку ризиків на фінансових ринках”, – цитує його виступ агентство Bloomberg.
C 16 березня А.Брейзье очолив департамент стратегії та оцінки ризиків для фінансової стабільності (FSSR) Банку Англії. Він також входить до складу комітету з фінансової політики ЦБ.
“Я не вважаю Грецію великим прямим ризиком, але потенційно вона може підштовхнути ринки до переоцінки”, – сказав він.
У числі інших факторів ризику для Великої Британії та ринків в цілому А.Брейзье вказав геополітичну напруженість, пов’язану з Росією та Україною.
“Трійка” кредиторів Греції (Європейський Центробанк, Міжнародний валютний фонд і Єврокомісія) заявила, що не буде надавати Греції додаткових екстрених кредитів, поки Афіни не реалізують узгоджені в лютому економічні реформи, в тому числі щодо пенсій і ПДВ.
За словами А.Брейзье, прямі ризики британських банків, пов’язані з Грецією, невеликі – близько 2 млрд фунтів стерлінгів ($3 млрд), або 1% їх базового капіталу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас