Китай наступає: Xiaomi планує продавати смартфони і "розумні" пристрої за межами КНР — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай наступає: Xiaomi планує продавати смартфони і "розумні" пристрої за межами КНР

Світ
844
Китайський виробник смартфонів Xiaomi Corp. планує продавати смартфони, а також “розумні” пристрої для вдома, в Європі та ряді інших регіонів за межами КНР.
“Ми готові до виходу на міжнародний ринок зі своїми смартфонами і смарт-пристроями для будинку, – заявив головний виконавчий директор компанії Лей Цзюнь в ході конференції CeBIT в Ганновері. – У майбутньому ми прийдемо до Німеччини, а також в інші країни Європи і в інші регіони світу “.
Першим з великих закордонних ринків для Xiaomi стала Індія, в четвертому кварталі минулого року компанія зайняла п’яте місце серед світових виробників смартфонів в цій країні.
Глава Xiaomi розраховує, що компанія зможе повторити свій успіх в інших регіонах світу. Раніше цього року він повідомляв про плани виходу Xiaomi на ринки Росії та Бразилії.
У лютому Xiaomi також заявила про намір почати онлайн-продаж аксесуарів для смартфонів в США.
Xiaomi, заснована в 2010 році, швидко стала найбільшим виробником смартфонів у Китаї. Компанія пропонує за доступними цінами пристрої, порівнянні за характеристиками з самими просунутими моделями конкурентів. Смартфони Xiaomi працюють на спеціальній версії ОС Android від Google, і ПО часто оновлюється відповідно до побажань користувачів.
Виручка компанії подвоїлася в минулому році, досягнувши $12 млрд, продажі смартфонів зросли втричі – до 61,1 млн.
У 2015 році, згідно з прогнозом Xiaomi, її виручка збільшиться до $19 млрд.
Лей Цзьюнь також повідомив, що, крім випуску смартфонів, компанія планує сфокусуватися на розвитку інших напрямків бізнесу, зокрема, в сфері “інтернету речей”.
Xiaomi планує інвестиції в порядку 100 технологічних компаній в emerging markets, зазначив він. Це, як очікується, допоможе їй розширити ряд смарт-пристроїв, що випускаються.
Серед “розумних” пристроїв, вже представлених компанією, – очищувачі повітря, а також системи безпеки будинку.
Згідно з оцінками дослідницької компанії IDC Corp., обсяг ринку “інтернету речей”, що представляє собою сукупність всіх електронних пристроїв, що використовують бездротове з’єднання, до 2020 року збільшиться до $7,1 трлн з $ 1,9 трлн в 2013 році.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас