За пенсії Азарова чиновники Пенсійного фонду можуть сісти на 12 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За пенсії Азарова чиновники Пенсійного фонду можуть сісти на 12 років

Казна та Політика
6219
Міністерство внутрішніх справ розслідує розтрату з 2008 по 2014 рр. державних коштів у розмірі 585 тис. грн на виплату пенсії екс-прем’єр-міністру України Миколі Азарову.
Встановлено, що посадові особи Пенсійного фонду України в 2014 році, діючи за попередньою змовою з екс-прем’єром, вчинили розтрату бюджетних коштів. Про це повідомляє прес-служба МВС України.
«Управлінням Пенсійного фонду в Шевченківському районі Головного управління Пенсійного фонду України в місті Києві М. Я. Азарову необгрунтовано призначена і нарахована пенсія. Внаслідок чого Азарову М. Я. надмірно виплачена пенсія в період з 2008 року по 2014 рік у сумі близько 585 тисяч гривень », – сказано в повідомленні.
Головним слідчим управлінням МВС України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України (Привласнення або розтрата чужого майна, яке було ввірене особі чи перебувало в її віданні, якщо вони вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою).
Покарання може досягати 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років. Крім того, може бути проведена конфіскація майна.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас