У Києві з'являться точки муніципального велопрокату — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві з'являться точки муніципального велопрокату

Світ
1493
Європейська практика з муніципальним прокатом велосипедів добереться і до Києва. Прес-служба національного прокату велосипедів veliki.ua оголосила про початок роботи над сервісом муніципального велопрокату, попередньо обговоривши ідею з Віталієм Кличком.
Проект муніципального прокату Nextbike був придуманий в Німеччині в 2004 році. Влітку цього року перші п’ять станцій з 55 велосипедами з’являться у Львові. На даний момент, система прокату велосипедів Nextbike працює в 14 країнах світу і продовжує розширятися.
Термінали з велосипедами розставляють по місту. Вони повністю автоматичні і працюють від сонячної батареї. Оплата прокату проводиться за допомогою банківської карти, мобільного телефону або заздалегідь купленого абонемента. Кожен велосипед оснащений GPS-навігацією, тому викрасти його буде не так вже й просто.
Розміщують велопрокат або автономно, або за договором з готелем, університетом, рестораном або іншим закладом.
Точна ціна на абонементи поки не встановлена, але за приблизними підрахунками місячний абонемент коштуватиме до 160 гривень, а річний – до 1000.
Презентація Nextbike-Україна відбулася на минулих вихідних на виставці “БайкЕкспо” в МВЦ. На ній також був присутній мера Києва Віталій Кличко, який зацікавився ідеєю і домовився з власниками прав на Nextbike в Україні створити робочу групу для вирішення цього питання.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас