Facebook розширила список заборонених до публікації матеріалів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Facebook розширила список заборонених до публікації матеріалів

Світ
621
Найбільша соціальна мережа у світі Facebook, якою регулярно користуються 1,4 млрд чоловік, розширила список контенту, забороненого до публікації на сторінках користувачів, повідомляє Financial Times.
Зміни представлені у вигляді розширеної версії “Норм спільноти”, яка поки не з’явилася в російській версії.
Додачу до вже заборонених матеріалів, які прибираються модераторами по запитах користувачів (порнографія, пости на підтримку терористичних груп), в “чорний список” внесено зображення жіночих грудей (компанія уточнює, що до таких не належать фотографії грудного годування і зображення на підтримку жінок, які перенесли мастектомію), словесні описи статевого акту, оброблені в фоторедакторі фотографії, спрямовані на приниження людини, а також відео з актами фізичного насильства.
Фільтрацією контенту в Facebook займаються сотні співробітників по всьому світу, при цьому вони реагують виключно на повідомлення користувачів про неналежні матеріали. Компанія послідовно відмовляється використовувати для цих цілей програми автоматизованого сканування.
Також у понеділок компанія розкрила інформацію про запити спецслужб різних країн світу про розголошення даних користувачів. Як показує звіт, у другій половині 2014 багато західних країн послали менше запитів, ніж у попередні шість місяців. Наприклад, США направили 14274 запити, трохи менше, ніж у попередньому півріччі, – і Facebook задовольнив 79% з них.
Разом з тим зростання числа запитів з боку відомств таких країн, як Росія, Індія і Туреччина, призвіло до збільшення загального показника в липні-грудні 2014 року до 35 051 з 34 946 в січні-червні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас