Світова економіка відновлюється дуже повільно, - голова МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світова економіка відновлюється дуже повільно, - голова МВФ

Світ
182
Відновлення світової економіки відбувається «занадто повільно і надто однобоко”.
Про це заявила глава Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард, передають Вести економіка.
У своїй промові в Нью-Делі Лагард заявила, що грошово-кредитна політика, що проводиться провідними економічними державами не узгоджена і може призвести до «надмірної волатильності» на міжнародних фінансових ринках.
«Забігаючи вперед, варто очікувати позитивний ефект від падіння цін на нафту і низьких процентних ставок», – заявила Лагард. – Тим не менше, існують значні ризики в процесі слабкого відновлення світової економіки ».
Серед таких ризиків Лагард зазначила «асинхронність грошово-кредитної політики» в країнах з розвиненою економікою. Регулятори США і Велика Британія готуються до нормалізації монетарної політики, в той час як ЦБ єврозона і Японія нарощує монетарні стимули.
Згідно із заявою деяких представників ФРС США, американський центробанк має намір підвищити ключову процентну ставку з рекордно низького рівня вже в червні. Більш високі процентні ставки в США можуть спровокувати відтік капіталу з ринків.
Більше шести років після глобальної фінансової кризи, зростання світової економіки складе 3,5% цього року і 3,7% в 2016 році, заявила Лагард.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас