Нацбанк збільшив золотовалютні резерви на 2,5 млрд доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк збільшив золотовалютні резерви на 2,5 млрд доларів

Казна та Політика
3987
Національний банк України поповнив золотовалютні резерви на 2,5 млрд дол. з отриманого траншу від Міжнародного валютного фонду за програмою EFF. Про це заявила глава НБУ Валерія Гонтарєва.
МВФ перерахував близько 5 млрд доларів, і НБУ їх вже отримав. Ці гроші зарахували в резерви… 2,5 млрд доларів знаходяться на рахунку Національного банку і 2,5 млрд доларів знаходяться на рахунку Міністерства фінансів”, – повідомила глава Нацбанку.
На думку Гонтаревої, перерахування траншу є позитивним фактором для динаміки курсу гривні.
“Це дуже хороший знак … програма МВФ включає програми всіх інших міжнародних донорів. Це дзвіночок для всіх інших, що ми досягли домовленості, що ми йдемо за програмою реформ, – зазначила Гонтарева.
Вона нагадала, що згідно зі схваленою програмою МВФ на кінець року золотовалютні резерви країни складуть не менше 17 млрд доларів, тоді як для комфортних умов роботи валютного ринку досить вже близько 15,5 млрд.
Куплені ж на міжбанку з початку березня 600 млн доларів НБУ має намір використовувати для придушення панічних настроїв на ринку та задоволення відкладеного попиту.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас