Ісландія передумала вступати в ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ісландія передумала вступати в ЄС

Світ
1428
Влада Ісландії оголосила, що вони офіційно відкликають заявку країни на вступ до Європейського союзу, подану в 2009 році. Про це з посиланням на Франс Прес передають РИА Новости.
У січні поточного року прем’єр-міністр країни Сігмундур Давид Гуннлаугссон заявляв, що влада має намір відкликати заявку найближчим часом, проте точна дата, коли це може статися, не називалась.
Як говориться в повідомленні на сайті ісландського МЗС, у четвер міністр закордонних справ країни Гуннар Браги Свенссон (Gunnar Bragi Sveinsson) зустрівся з главою МЗС головуючої в Раді ЄС Латвії Едгаром Рінкевич. У ході зустрічі Гуннар передав лист керівництву ЄС про намір уряду Ісландії не відновлювати переговори про вступ країни до складу союзу.
«Отже, уряд вважає, що Ісландія більше не є країною-кандидатом (на вступ до ЄС) і просить ЄС надалі діяти відповідно до цього (рішенням)», – уточнюється в повідомленні. При цьому глава ісландського МЗС також висловив прагнення ще більше розширити взаємодію між ЄС та Ісландією.
Ісландія в липні 2009 року подала заявку на приєднання до Євросоюзу після голосування в парламенті: тоді за початок переговорів про вступ Ісландії до ЄС проголосували 33 депутати парламенту, 28 висловилися проти, двоє утрималися.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас