Міжнародний валютний фонд влаштує першу перевірку Україні вже влітку - 15 червня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжнародний валютний фонд влаштує першу перевірку Україні вже влітку - 15 червня

Казна та Політика
1422
Перша оціночна місія Міжнародного валютного фонду очікується в Україні 15 червня, йдеться у звіті, розміщеному на сайті фонду.
Згідно з повідомленням, місія проведе оцінку критеріїв, запланованих до виконання на кінець березня 2015 року. Також повідомляється, що оціночні місії МВФ будуть працювати в Києві щоквартально.
Як повідомлялося, 11 березня, як і очікували в українському уряді, Міжнародний валютний фонд схвалив програму кредитування економіки України з використанням механізму розширеного фінансування (Extended Fund Facility) загальним обсягом 17,5 млрд дол. строком на 4 роки. Перший транш, який буде наданий Україні, складе 5 млрд дол., з яких 2,7 млрд дол. будуть спрямовані на підтримку бюджету країни.
Нова програма дозволить збалансувати платіжний баланс, надасть більший обсяг фінансування на кращих і більш гнучких умовах для України. Доступним стане міжнародне фінансування для підтримки реформ. Крім того, уряд України зможе провести консультації з реструктуризації боргів з кредиторами – утримувачами суверенних бондів країни. Можливий обсяг реструктуризованого боргу становить 15 млрд дол.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас