Запорізький алюмінієвий комбінат повернули державі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Запорізький алюмінієвий комбінат повернули державі

Казна та Політика
1348
Верховний суд України своїм рішенням підтвердив законність вимог Генеральної прокуратури України про повернення державі 68,01% акцій ВАТ “Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат” (ЗАлК), повідомляє прес-служба ГПУ.
У Генпрокуратурі нагадали, що в лютому 2001 року між Фондом державного майна України і ЗАТ “АвтоВАЗ-Інвест” було укладено договір купівлі-продажу пакета акцій ВАТ “ЗАлК”, за умовами якого, крім зобов’язання покупця сплатити ціну пакета акцій, також передбачалося обов’язкове погашення їм боргів приватизованого підприємства, а саме довгострокових зобов’язань ВАТ перед Державним експортно-імпортним банком України за кредитною угодою на суму понад $ 75 млн.
“У той же час покупці контрольного пакета акцій ВАТ” ЗАлК “- ЗАТ” АвтоВАЗ-Інвест “і компанія” VELBAY HOLDINGS LIMITED “уникали виконання інвестиційних зобов’язань перед державою з погашення заборгованості товариства за вищевказаним кредитним договором”, – нагадують у відомстві.
“Обгрунтованість вимог прокурора підтвердили і суди апеляційної та касаційної інстанцій. В той же час відповідачі, не залишаючи спроб залишити у своїй власності контрольний пакет акцій ВАТ” ЗАлК “, неодноразово зверталися до Верховного суду України. Однак вищий судовий орган, розглянувши 11 березня 2015 вказану справу, погодився з доводами прокурора і залишив судові рішення без змін “, – йдеться в повідомленні.
Нагадаємо, в середині літа 2014 року російська компанія РУСАЛ зупинила Запорізький алюмінієвий комбінат. У листопаді суд повернув завод Україні, але в РУСАЛі подали скаргу на рішення суду.
Відзначимо, власником комбінату був російський олігарх Олег Дерипаска.
Запорізький алюмінієвий комбінат є єдиним в Україні виробником алюмінію.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас