Яресько похвалила Бюджет-2015: він дозволив здійснити перші кроки для подолання непосильних дефіцитів "Нафтогазу" і пенсійного фонду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яресько похвалила Бюджет-2015: він дозволив здійснити перші кроки для подолання непосильних дефіцитів "Нафтогазу" і пенсійного фонду

Казна та Політика
476
Бюджет на 2015 рік дозволив збільшити витрати на оборону до 5,3% ВВП, 3,4 млрд грн у бюджеті передбачено на допомогу внутрішнім переміщеним особам. Про це міністр фінансів Наталія Яресько сказала під час Публічного звіту коаліційної українського уряду.
“Прийнятий бюджет дозволив здійснити перші кроки для подолання непосильних для України дефіцитів” Нафтогазу “і пенсійного фонду”, – сказала вона.
За словами Яресько, реформи відкрили шлях до програми МВФ на 17,5 млрд дол. і 7,5 млрд дол. від інших кредитів.
“Розмір 1 траншу МВФ складе 5 млрд – майже 30% від загального обсягу допомоги МВФ. Цей транш буде використаний для поповнення ЗВР і бюджету, що допоможе стабілізувати банк і фінансову системи України”, – сказала вона.
У планах міністра подальша робота над зменшенням дефіциту державного бюджету. Проведення консультацій з власниками суверенного боргу країни з метою зменшення боргового навантаження на держбюджет в найближчі роки. Створення умов для того, щоб Україна знову могла повернутися на зовнішні ринки. Удосконалення податкового законодавства: поліпшення, як податкової політики, так і самого процесу адміністрування податків. Реформування роботи Міністерства фінансів, яке має стати справжнім європейським міністерством за стандартами та якістю своєї роботи.
Міністр фінансів звернулася до українців: “Ми знаємо що ситуація важка і для бізнесу і для кожного… але наше завдання на наступні 100 днів – посилити ці реформи, які закладають базу для зростання економіки”.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас