Shell і "Укргазвидобування" припинили спільну діяльність в Харківській області — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Shell і "Укргазвидобування" припинили спільну діяльність в Харківській області

Енергетика
1543
Американська компанія Shell і державна “Укргазвидобування” прийняли рішення припинити дію договору про спільну діяльність (СД), який передбачає пошук, розвідку та видобуток вуглеводнів на території Харківської області, повідомили в прес-службі Shell в четвер, 12 березня
Зокрема, за результатами завершення пошуково-розвідувальних робіт на двох свердловинах, які були пробурені в рамках СД, – Беляевська-400 (Первомайський район) та Ново-Мечебилівська-100 (Близнюківський район) – обидві компанії погодилися, що “подальша діяльність в рамках проекту не є економічно доцільною”.
“Результати буріння допомогли досягти мети пошуково-розвідувального етапу робіт відповідно до договору про спільну діяльність, а саме: збір, обробка та оцінка геологічних даних площ, що знаходяться в зоні співробітництва.
Зараз виконується підготовка до ліквідації свердловин, розпочато процес підготовки бурових майданчиків до рекультивації “- сказано в прес-релізі.
На даний момент сторони “обговорюють процес припинення дії договору”, повідомили в Shell.
Як повідомлялося, Shell та ПАТ “Укргавідобування” в 2011 році оновили договір про спільну діяльність. Договір, пайова участь компаній в якому становить 50 на 50, передбачає буріння трьох пошукових свердловин, розвідку і видобуток вуглеводнів в ущільнених пісковиках на площі близько 1,3 тис. кв. км. У вересні 2013 року Shell і “Укргазвидобування” завершили буріння першої розвідувальної свердловини (Первомайському р-н), в березні 2013 року – другої свердловини (Близнюківський р-н).
Також нагадаємо, що в січні 2013 року між Україною (в особі “Надра Юзівська”) і компанією Shell було укладено угоду про розподіл продукції (УРП) від видобутку сланцевого газу на Юзівській ділянці в Харківській і Донецькій областях.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас