Податківці стали менше тиснути на бізнес, - Білоус — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податківці стали менше тиснути на бізнес, - Білоус

Казна та Політика
780
В останні кілька місяців кількість аудиторських перевірок бізнес-структур знизилася на 10-15%. Про це повідомив тимчасово відсторонений голова Державної фіскальної служби України (ДФС) Ігор Білоус.
“У той же час зросла ефективність перевірок. Якщо раніше аудитор з порога озвучував суму до виплати, то з квітня минулого року ми відмовилися від такої практики. Підставою для складання акта може бути тільки результат перевірки”, – зазначив чиновник.
За словами Білоуса, не всі з 6 тисяч аудиторів, що залишилися в ДФС, працюють якісно, тому першочергове завдання керівництва фіскальної служби – мотивувати співробітників сумлінно виконувати свої обов’язки. “Це одна з трьох ключових позицій функціональних реформ ДФС, які проводяться спільно з МВФ. Крім підвищення професіоналізму персоналу, що планується повністю автоматизувати процеси і впровадити електронні сервіси”, – додав він.
Білоус також зазначив, що перед початком модернізації був детально вивчений досвід розвинених європейських країн, зокрема Великобританії. І тільки після цього українські фахівці розробили свою адаптовану до місцевих умов модель податкової системи.
“Зараз у нас діє трирівнева структура (Київ-регіон-район), а потрібно перейти до дворівневої. Передбачено функціонування офісу великих платників податків з територіальними відділеннями та обласні інспекції з обслуговування середнього, малого бізнесу та фізичних осіб. Також буде посилена особиста відповідальність всіх керівників в Києві і на місцях”, – пояснив Білоус на своїй особистій сторінці в соцмережі Facebook, підкресливши, що кінцева мета новацій – конструктивні відносини ДФС і платників податків, які повинні будуватися на принципах рівноправності і взаємної відповідальності.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас