Сланцеві банкрутства в США набирають обертів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сланцеві банкрутства в США набирають обертів

Енергетика
4819
Сегмент сланцевого нафтовидобутку США відчуває зростаючі проблеми з ліквідністю. Все більше нафтових компаній США оголошують про нездатність платити за своїми боргами.
Компанії Dune Energy і BPZ Resources, розташовані в Х’юстоні, шт. Техас, 9 березня 2015 р. подали заяви про захист від кредиторів по главі 11 (Chapter 11).
Dune Energy, за даними видання Wall Street Journal (WSJ), порушила фінансові ковенанти по одній зі своїх позик. Обвал нафтових котирувань призвів до падіння обсягів виручки і власної ліквідності нижче рівнів, обумовлених у позиці. При цьому компанія не змогла домовитися про злиття з нафтовидобувною компанією Eos Petro.
Компанія BPZ Resources на початку березня не змогла виплатити $60 млн за процентними платежами за облігаціями. У своїх коментарях WSJ Маноло Зуніга, виконавчий директор BPZ, зазначив:
“Ефективність наших зусиль щодо досягнення домовленостей про залучення додаткового фінансування для продовження виробничої діяльності та проходження запланованим стратегічним альтернативам виявилася обмеженою в результаті падіння цін на нафту і зниження зростання видобутку. Це призвело до додаткових перешкод, які утруднили наші зусилля з реструктуризації наших боргових зобов’язань”.
У січні 2015 р. х’юстонська WBH Energy стала першою компанією сланцевого сектора США, що оголосила про своє банкрутство. Загальні борги компанії склали $50 млн.
У лютому 2015 р. неплатежі за відсотками за взятими на себе борговими зобов’язаннями допустили компанії Quicksilver Resources і Saratoga Resources з боргами в $1,17 млрд і $125 млн відповідно. На початку березня нафтосервісна компанія Cal Dive International подала заяву про захист від банкрутства.
Також у березні 2015 р. на порозі дефолту за облігаціями, випущеними в серпні 2014 р. в обсязі $175 млн, опинилася сланцева компанія American Eagle Energy. У компанії заявили, що ведуть переговори з кредиторами.
За деякими оцінками (зокрема, Fitch), обсяг сегменту високоприбуткових облігацій зі спекулятивним рейтингом (“сміттєвих” облігацій, junk bonds) в енергетичному секторі США становить
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас