Балканські країни скорочують залежність від російського газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Балканські країни скорочують залежність від російського газу

Енергетика
932
Хорватія і Чорногорія сподіваються до 2020 року побудувати газопровід-відвід від Трансадріатичного газопроводу (Trans Adriatic Pipeline, TAP). Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на заяви міністрів економіки обох країн.
“Всі країни в регіоні хочуть підключення до ТАР, – заявив в інтерв’ю агентству міністр економіки Чорногорії Владимир Каварич. – Це також надає Чорногорії можливість отримання доходу від нашої майбутньої розвідки газу”.
Міністр економіки Хорватії Іван Врдоляк зазначив, що у двох республік “є політична воля, необхідна для залучення інвесторів” до цього проекту, що оцінюється в $754 млн.
“Ми також хотіли б включити в нього Боснію і Герцеговину”, – сказав Врдоляк.
Будівництво цього газопроводу дозволить знизити залежність двох республік від поставок природного газу з Росії.
Нагадаємо, TAP проектується для транспортування природного газу з Каспійського та Близькосхідного регіонів до Західної Європи. Протяжність маршруту ТАP має скласти близько 520 км. Газопровід планують прокласти від Азербайджану через Грецію, Албанію і Адріатичне море до Італії. Передбачувана потужність майбутнього газопроводу – 10 млрд кубометрів на рік з можливістю збільшення пропускної спроможності до 20 млрд.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас