У НБУ повідомили про позитивні тенденції на ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У НБУ повідомили про позитивні тенденції на ринку

Казна та Політика
9192
Банкіри зауважили позитивні тенденції на ринку. Про це йдеться у повідомленні НБУ за підсумками наради, яка щотижня відбувається у Нацбанку.
“Що стосується загальних трендів ринку, банкіри зауважили, що відплив коштів із системи триває. Однак спостерігається позитивна тенденція щодо зменшення масштабів відпливу. Керівники банків пов’язують такі зрушення з поступовою стабілізацією ситуації на сході України. Банкіри також погодилися, що найкращим сигналом населенню для повернення коштів на депозитні рахунки в банки стане дотримання режиму припинення вогню всіма сторонами та встановлення миру”, – йдеться у повідомленні НБУ.
“Під час наради її учасники активно обговорювали перші результати запроваджених минулого тижня адміністративних обмежень. Загалом банкіри підтвердили важливість і дієвість цих заходів та зазначили, що вони є адекватними інструментам, наявним в арсеналі Національного банку. Водночас керівники банків повідомили, що особливих труднощів у зв’язку з нововведеннями їх клієнти не зазнають, за необхідності їм надають фахові консультації”, – відмітили у регуляторі.
Також Голова Національного банку України вчергове закликала банкірів приєднатися до ініціативи Національного банку щодо вирішення питання валютних кредитів громадян та підписати Меморандум щодо врегулювання питання реструктуризації споживчих кредитів в іноземній валюті.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас