Нафта дорожчає після різкого падіння цін напередодні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дорожчає після різкого падіння цін напередодні

1344
Нафта дорожчає в середу після різкого падіння цін за підсумками попередніх торгів, повідомляє агентство Bloomberg.
Квітневі ф’ючерси на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 8:38 МСК зросли в ціні на $0,45 (0,8%) – до $56,84 за барель. До закриття ринку у вівторок вартість ф’ючерсів опустилася на $2,14 (3,66%) і склала $56,39 за барель.
Ціна ф’ючерса на нафту WTI на квітень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) збільшилася до цього часу на $0,63 (1,3%) – до $48,92 за барель. За підсумками попередньої сесії контракт подешевшав на $1,71 (3,42%), до $48,29 за барель.
Увага ринку направлено на дані Міненерго США про запаси енергоносіїв, які будуть опубліковані в середу о 17:30 МСК. За оцінками опитаних Bloomberg експертів, запаси нафти в країні збільшилися за минулий тиждень на 4,75 млн барелів. Тижнем раніше запаси досягли 444, 4 млн барелів – максимуму з початку відстеження цих даних в 1982 році.
“Можливо, трейдери готуються до виходу даних про запаси в США, які можуть виявитися негативними для ринку, – відзначив аналітик CMC MARKETS в Сіднеї Рик Спунер. – Інвестори сподіваються, що обсяги видобутку будуть знижуватися. Однак навіть у разі скорочення запасів привід для нервозності буде зберігатися, якщо відправна точка у вигляді запасів стає все вище “.
Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) не стане скорочувати квоту на видобуток нафти на наступному засіданні, якщо виробники, що не входять в ОПЕК, не зроблять перший крок у цьому напрямку, вважає колишній міністр нафти Катару Абдулла бін Хамад аль-Атийя.
Виступаючи на енергетичному форумі в Досі, він заявив, що для країн Перської затоки ціна нафти на рівні $60 за барель є “непоганою”, якщо вони “скорегують свої бюджети”.
Наступне засідання ОПЕК пройде у Відні в червні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас