Порядку половини електроенергії України виробляють АЕС, - глава "Енергоатому" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порядку половини електроенергії України виробляють АЕС, - глава "Енергоатому"

Енергетика
320
Частка “Енергоатома” в загальному обсязі виробництва електроенергії в Україні склала 48,6%.
Це є найвищим показником за останні 10 років. Про це повідомив президент компанії Юрій Недашковський на засіданні балансової комісії компанії.
Фактичне розморожування реалізації проектів диверсифікації поставок ядерного палива та будівництва Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива, а також інтенсифікація програми імпортозаміщення поставок обладнання на АЕС названі основними досягненнями НАЕК “Енергоатом” в 2014 році на засіданні балансової комісії Компанії минулого тижня в Києві, – наголошується в повідомленні .
Що стосується фінансово-економічних показників роботи компанії в 2014 році, то Ю. Недашковський, зокрема зазначив: “Оптовому ринку електроенергії відпущено товарної продукції на суму 27,8 млрд грн (з ПДВ), що на 7,2 млрд грн або на 35 % більше ніж у 2013 році. Однак Енергоринок розрахувався за відпущену електроенергію тільки на 89,8%, надходження склали 24,9 млрд грн. Таким чином, Енергоринок недоплатив 2,8 млрд грн, що складає більше 10% від загальної вартості відпущеної електроенергії. На 1 січня 2015 загальна заборгованість Енергоринку перед НАЕК “Енергоатом” становила 6, 972 млрд грн”.
З приводу цієї критичної ситуації компанія направила листи на адресу уряду, – додав він.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас