Макдональдс звинуватили в несплаті податків на €1 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Макдональдс звинуватили в несплаті податків на €1 млрд

Світ
1964
Корпорація McDonald’s ухилялася від сплати податків в Європі, перенаправляючи свої доходи в дочірній підрозділ в Люксембурзі. З даним обвинуваченням виступило Об’єднання європейських і американських профспілок, а також організація War on Want.
За даними доповіді “Unhappy Meal: € 1 Billion in Tax Avoidance on the Menu at McDonald’s”, в результаті податкових маневрів однієї з найбільшої в світі мережі ресторанів швидкого харчування в період 2009-2013 рр. транснаціональна корпорація не виплатила податки в Європі на суму більше 1 млрд євро. Прес-релізи за даним докладом і звинуваченнями на адресу “Макдональдс” опубліковані на сайтах Європейської федерації профспілок громадського обслуговування та британської благодійної організації “Війна з нуждою” (War on Want).
Глава Європейської федерації профспілок громадського обслуговування (European federation of public service unions, EPSU) Ян-Віллем Гудріан назвав практику “Макдональдс” з ухилення від сплати податків ганебною.
Податкові лазівки, створені владою Люксембурга, останнім часом привертають до себе все більше уваги. Створення “податкового раю” у центрі Європи, який використовується різними компаніями для легального ухилення від сплати податків – це бомба сповільненої дії під нинішнім керівництвом Європейського союзу.
Одним з “архітекторів” даного податкового режиму є не хто інший, як голова Європейської комісії Жан-Клод Юнкер. У період з 1989 по 2009 рр. Юнкер займав пост міністра фінансів Люксембурга. При цьому з 1995 по 2013 рр. він також був прем’єр-міністром карликової держави. На тлі закликів по деофшоризацію світової економіки, що лунають в різних країнах світу, з’ясовується, що чинна влада ЄС сама створила умови для ухилення від сплати податків.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас