Україні знадобиться більше грошей, ніж очікувалося, - Єврокомісія — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україні знадобиться більше грошей, ніж очікувалося, - Єврокомісія

Казна та Політика
2236
У найближчі роки Україна, цілком ймовірно, знадобиться більше фінансової допомоги, ніж очікувалося. Таку думку висловила заступник голови Єврокомісії Крісталіна Георгієва.
Як відомо, за оцінкою МВФ, протягом найближчих років для стабілізації України буде потрібно 41 мільярд доларів.
«Я вважаю, що ця сума може виявитися ще більше. 1,5 мільйона людей втратили через війну дах над головою – думаю, що для підтримки цих людей потрібно більше коштів, ніж ми думали », – додала вона.
Заступник голови Єврокомісії ствердно відповіла на питання про те, що ЄС продовжить надавати допомогу і після 2020 року.
Георгієва назвала фінансову підтримку України «завданням для цілого покоління».
«Ми повинні брати до уваги не тільки витрати на відновлення України, – заявила вона. – Це багата країна – і з точки зору корисних копалин, і здібностей людей ».
Як повідомлялося, Україна отримає близько $ 40 мільярдів фіндопомоги від МВФ. Фонд оцінює падіння економіки України в 2014 році на рівні 6,9%, і прогнозує падіння економіки країни в 2015 році на рівні 5,5%.
Відзначимо, 28 лютого Президент Петро Порошенко, прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, голова НБУ Валерія Гонтарєва і голова Мінфіну Наталія Яресько підписали меморандум про співпрацю з МВФ.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас