Порошенко: В умовах війни інвестиції в Україну не прийдуть — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко: В умовах війни інвестиції в Україну не прийдуть

3773
В умовах війни в Україні зупинена чверть промисловості, очікувати іноземних інвестицій також не слід, однак країна знаходить можливість забезпечити видатки на оборону, заявляє президент України Петро Порошенко.
“Україна живе в умовах війни, в умовах окупованої території … Близько 25% промислового потенціалу країни зупинено, 10% – фізично зруйновано. Витрати на оборону сьогодні складають більше 90 мільярдів (90 млрд грн, передбачених у держбюджеті-2015 на фінансування армії – ІФ). При цьому країна знаходить сили, щоб це забезпечити. Поки йде війна, інвестиції в Україну не прийдуть, і людям треба говорити правду”, – сказав П.Порошенко в інтерв’ю Першому національному телеканалу, повідомляє прес-служба глави держави.
При цьому президент зазначив, що реформи не можуть бути швидкими і фактично їх проведення почалося лише після парламентських виборів.
Він також відзначив необхідність кримінального переслідування за корупційні правопорушення. “Ми побудуємо іншу економіку, подолаємо корупцію. Причому подолання корупції – це не тільки голосування за Антикорупційне бюро або за закони по боротьбі з корупцією.
Корупція має конкретне прізвище, конкретне ім’я і людину, яка повинна сидіти у в’язниці”, – сказав П.Порошенко, особливо відзначивши необхідність судової реформи та боротьби з хабарництвом в судах.
Глава держави також відзначив важливість медичної реформи, зокрема, необхідність скасування реєстрації ліків, сертифікованих в США, ЄС і країнах “Великої Сімки”, а також передачі функції закупівель ліків міжнародним організаціям.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас