ЗМІ: Словаччина, Угорщина, Румунія і Болгарія домовилися про будівництво газопроводу Eastring — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЗМІ: Словаччина, Угорщина, Румунія і Болгарія домовилися про будівництво газопроводу Eastring

Енергетика
4767
Словаччина, Угорщина, Румунія і Болгарія близькі до підписання меморандуму про будівництво газопроводу Eastring від словацько-української до болгарсько-турецького кордону. Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на словацьку портал Aktuality.
Презентація газопроводу Eastring пройшла в листопаді минулого року. У грудні велися зустрічі з потенційними партнерами та представниками державних органів країн, через які проходитиме газопровід. Паралельно велися переговори з представниками Єврокомісії.
Фінансування Eastring буде вестися з трьох основних джерел. По-перше, це буде консорціум з компаній-учасниць в Словаччині, Болгарії, Румунії та Угорщини.
Другим джерело фінансування є ЄС, тому що цей проект знаходиться у відповідності з концепцією Єврокомісії. Серед інших джерел фінансування може бути комерційний банк або Європейський інвестиційний банк.
Країни склали робочі групи з представників державних газотранспортних систем. Фінансувати будівництво газопроводу імовірно буде консорціум фірм – учасниць будівництва.
Потужність газопроводу буде сягати від 20 млрд до 40 млрд кубометрів газу в рік. Протяжність трубопроводу, в залежності від проекту, буде сягати від 744 км до 1015 км. Оціночна вартість інвестицій в перший етап проекту оцінюється на рівні 1,3 млрд євро.
Запуск трубопроводу запланований на 2018.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас