Світ має звикнути до низьких цін на нафту - ExxonMobil — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світ має звикнути до низьких цін на нафту - ExxonMobil

1626
Світ має звикнути до низьких цін на нафту, заявив головний виконавчий директор ExxonMobil Рекс Тіллерсон, пише The Financial Times.
Як уточнює агентство AP, Тіллерсон очікує, що ціни на нафту залишаться на низькому рівні протягом найближчих двох років через значні світові запаси нафти і відносно слабке економічне зростання. “Люди повинні звикнути до такого стану справ”, – сказав він.
У своїй презентації для інвесторів компанія прогнозує, що ціна на нафту буде залишатися на рівні в $55 в найближчі два роки.
Як зазначається у статті FT, Тіллерсон заявив, що, незважаючи на падіння цін на нафту, виробництво продовжить своє зростання, а видобуток в США показує стабільність. “Тривалий період низьких цін на нафту дозволить поліпшити становище Exxon, що дасть їй можливість стати сильнішими у фінансовому плані, більше ніж будь-кому серед конкурентів на ринку”, – йдеться у публікації.
Він пояснив, що світові ціни на нафту впали на 50% через те, що зростання попиту в Китаї та інших країнах сповільнилося, а поставки нафти з США збільшуються.
Раніше компанія заявила, що скоротить капітальні витрати в 2015 році на 12% незважаючи на збільшення видобутку нафти на 7%. У 2016-2017 роках в середньому витрати становитимуть менше $34 млрд.
ExxonMobil повідомляла, що планує за підсумками 2015 року наростити обсяги виробництва на 2% до 4,1 млн барелів нафтового еквівалента на добу. Протягом найближчих трьох років ExxonMobil має намір запустити 16 великих нафтогазових проектів і збільшити видобуток до 2018 року.
“ExxonMobil” – американська компанія, найбільша приватна нафтова компанія в світі, одна з найбільших корпорацій в світі за розміром ринкової капіталізації.
За даними міністерства енергетики США, запаси нафти в США минулого тижня підскочили на 10,3 млн барелів. Аналітики, опитані Bloomberg, очікували підвищення на 3,95 млн барелів. Запаси досягли 444,37 млн – максимуму з серпня 1982 року, тобто за всю історію збору даних.
Раніше міністр нафтової промисловості країни Алі аль-Нуаймі заявив, що Саудівська Аравія видобуватиме стільки нафти, скільки буде потрібно її покупцям, і не має наміру знижувати видобуток в найближчому майбутньому.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас