У Європі електронні книги визнали послугою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Європі електронні книги визнали послугою

Технології&Авто
2225
Європейський суд, вища судова інстанція Євросоюзу, зарахував електронні книги до послуг, а не до товарів, і постановив, що на них не може поширюватися зменшена ставка оподаткування, застосовна до звичайних книг.
Рішення суду було винесено у справі, порушеній Єврокомісією проти Франції та Люксембургу. Як йдеться в обґрунтуванні рішення, Франція з 1 січня 2012 р. застосовувала до електронних книг ПДВ за ставкою 5,5%, Люксембург – 3%, тоді як звичайні для цих країн ставки становлять 20% і 17% відповідно.
Єврокомісія вважає, що стягуючи знижений ПДВ з електронних книг, Франція і Люксембург не виконали своїх зобов’язань згідно з директивою ЄС про ПДВ.
На відміну від звичайних книг електронні (цифрові) книги треба вважати “послугами, що поставляються в електронній формі”, постановив суд. Згідно із законодавством ЄС, пільгові ставки ПДВ можуть застосовуватися тільки до окремих категорій товарів, але не до електронних послуг.
Тепер, якщо Франції та Люксембург не переглянуть підхід до ПДВ на електронні книги, Єврокомісія може звернутися до суду з клопотанням про накладення на них штрафу, пише MARKETWATCH.
Нові правила ЄС, які набрали чинності з 1 січня, передбачають, що ПДВ за електронні послуги стягується в країні перебування покупця.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас