Ми повернулися у початок 1990-х — економіст — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ми повернулися у початок 1990-х — економіст

Казна та Політика
12982
Негативний сценарій для подальшого розвитку ситуації в Україні більш ймовірний. Про це ввиданню сказав економіст Олександр Савченко.
“Курс стабілізується в районі 28-32 гривні за долар із тенденцією до подальшого падіння. Більш ніж на п’ять відсотків упаде валовий внутрішній продукт. Інфляція наближатиметься до 100 процентів. Ціни на товари й послуги виростуть удвічі. Половина населення опиниться за межею бідності вже через 2-3 місяці. Країна увійде в системну депресію на два роки, у різних регіонах почнуться акти непокори й страйки. Ситуація нагадуватиме 1990-ті. Правда, вона вже й зараз така”, – зазначив він.
За його словами, на третій рік почнеться економічне зростання.
“Рівень життя почне покращуватися. Але ми все одно лишатимемося найбіднішою країною Європи. Тому українцям потрібно шукати можливості для заробітку. Купувати щось, продавати. Облаштувати якусь майстерню у власній квартирі. Через місяць-два-три – буде ще гірше. Ми повернулися у початок 1990-х. Тоді реальна зарплата була 10 доларів, а зараз – 100. Але купівельна спроможність долара тепер десь на рівні тих часів”, – наголосив Олександр Савченко.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас