Населенню ніде взяти додаткові 50 млрд грн для оплати газу - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Населенню ніде взяти додаткові 50 млрд грн для оплати газу - експерт

Енергетика
7835
У той час, коли населення в минулому році заплатило 40 мільярдів гривень за всі комунальні послуги, уряд при підвищенні тарифів на газ планує до цих 40-ка млрд отримати ще додатково ще 50 млрд платежів за газ. Але у населення просто немає таких грошей. Про це під час прес-конференції розповів директор енергетичних програм Центру світової економіки і міжнародних відносин НАН України Валентин Землянський.
“Де населення візьме додатково 50 мільярдів, для того, щоб платити за газ – питання риторичне в умовах падаючої економіки… кажучи про підвищення тарифів і європейський рівень життя, уряд забуває, що європейський рівень життя – це ще й європейський рівень доходів. На тому рівні підвищення ціни на газ, яке є на сьогоднішній день, середня зарплата в Україні повинна становити 18 000 гривень. Я не противник підвищення цін на енергоносії, я їх прихильник. Але за умови, що будуть створені відповідні умови, щоб населення могло оплачувати ці підвищені тарифи за рахунок зростання своїх доходів”, – заявив експерт.
Нагадаємо, Національна комісія з регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг планує підвищити ціни на газ і електроенергію для населення. За тисячу кубометрів за пільговим тарифом в опалювальний сезон (при використанні до 200 кубів) доведеться заплатити 3600 гривень. У неопалювальний сезон ціна за 1000 кубометрів складе 7188 гривень. За електроенергію тарифи впродовж двох років зростуть втричі поетапно і складуть, зрештою, 90 копійок за кВт/год при використанні до 100кВт/год. Ціна опалення зросте на 72% і складе 537 гривень за Гкал.
Перші підвищення стартують з першого квітня.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас