Держсільгоспінспекція не має права здійснювати перевірки - міністр — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держсільгоспінспекція не має права здійснювати перевірки - міністр

Казна та Політика
1340
Територіальні органи Держсільгоспінспекції перебувають у стадії ліквідації і не мають права здійснювати перевірки. Про це повідомив міністр аграрної політики і продовольства України Олексій Павленко, передає прес-служба відомства.
Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко прокоментував інформацію про вимоги до підприємців надавати карантинні сертифікати та деякі інші дозвільні документи, – йдеться в повідомленні.
Обов’язковий принцип отримання карантинного сертифіката скасували. Держсільгоспінспекцію ліквідували, Держветфітослужбу реорганізували. Вимоги оформляти і надавати карантинні сертифікати незаконні.
“Відповідною постановою КМУ від 28 січня 2015 р. спрощено процедуру фітосанітарної експертизи, зокрема скоротили час її проведення з 5 днів до 24 годин. Також наголошую: обов’язковий карантинний сертифікат на зерно та олійні культури скасували. Діє добровільний принцип”, – повідомив Олексій Павленко.
Міністр нагадав, що відповідна урядова постанова скасовує надмірне адміністрування в сфері обігу пестицидів і агрохімікатів, в тому числі ліцензування експорту та імпорту, спрощує порядок проведення державних випробувань, реєстрації та перереєстрації.
“Будь-які вимоги з боку контролюючих органів, які порушують дію цієї постанови, не мають юридичної сили. Про такі випадки терміново повідомляйте в Мінагрополітики України”, – додав міністр.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас