Британська влада продала 40% акцій Eurostar — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британська влада продала 40% акцій Eurostar

Енергетика
300
Влада Британії продала 40% акцій звичайних акцій оператора залізничного сполучення між Лондоном і Парижем Eurostar Group англо-канадському консорціуму за 585, 1млн фунтів стерлінгів (близько $ 900 млн).
Залучена сума “була значно вище за очікування”, йдеться в повідомленні британського Мінфіну.
У консорціум інвесторів, що викупили частку в Eurostar, увійшли Caisse de depot et placement du Quebec (CDPQ) і Hermes Infrastructure.
При цьому Eurostar погодилася купити у британського уряду свої привілейовані акції ще за 172 млн фунтів.
CDPQ – канадський інституційний фондовий менеджер, вкладає кошти в основні фінансові ринки світу, нерухомість, здійснює прямі інвестиції. Британський фонд Hermes Infrastructure входить до складу групи Hermes Investment Management і управляє активами клієнтів на суму близько 3 млрд фунтів.
Найбільшим акціонером працюючої вже 20 років Eurostar є французька державна залізнична компанія SNCF, чия частка становить 55%. Бельгійська SNCB володіє рештою 5%.
Торік Eurostar перевезла рекордну кількість пасажирів – 10,4 млн, що на 3% більше, ніж роком раніше. На тлі “сильного відновлення британської економіки” ділові поїздки між Лондоном і європейськими містами, включаючи Париж і Брюссель, виросли на 4% в минулому році, відзначає компанія.
Виручка від продажу квитків підвищилася на 1% до 867 млн фунтів. Операційний прибуток піднявся на 2% до 55 млн фунтів.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас