П'ятірка найдорожчих для життя міст світу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

П'ятірка найдорожчих для життя міст світу

Світ
4151
Азіатське місто-держава Сінгапур в 2015 р. зберіг свій титул найдорожчого міста ось уже другий рік поспіль, відзначається у звіті Economist Intelligence Unit (EIU).
Крім того, до п’ятірки найдорожчих міст світу входять Париж, Осло, Цюріх і Сідней.
“Видимість відносної стабільності може бути оманливою, і дуже рідко буває так, щоб одна і та ж п’ятірка міст займала місця в рейтингу найдорожчих міст за рівнем життя”, – йдеться в звіті EIU.
Мельбурн займає шосту сходинку рейтингу, за ним йде Женева, Копенгаген і Гонконг. Замикає десятку Сеул.
У 2015 р. до рейтингу увійшла столиця Південної Кореї, причому вартість життя там на рівні Гонконгу.
Проте EIU зазначає, що динаміка швейцарського франка підвищує шанси Цюріха і Женеви стати найдорожчими містами для життя при поточному курсі франка до євро.
Примітно, що великі японські міста, такі як Токіо й Осака, які протягом останніх десятиліть входили до списку найдорожчих для життя міст, тепер не увійшли до рейтингу через низький рівень інфляції та через девальвацію ієни.
В результаті дослідження складається рейтинг міст на основі порівняння цін на кошик товарів, включаючи продукти харчування, напої, одяг, винаймання житла, транспорт, ЖКГ, приватні школи і відпочинок.
Сінгапур залишається найдорожчим містом для купівлі одягу, вказано в звіті. Крім того, транспортні витрати в Сінгапурі майже в три рази вищі, ніж у Нью-Йорку.
Азіатські міста також стали найдорожчими при купівлі продуктів, при цьому в Сеулі – найвищі цінники на щоденні продукти харчування.
З іншого боку, європейські міста, такі як Цюріх, стали найдорожчими для відпочинку, йдеться в звіті EIU.
Міста Індії домінують в рейтингу найдешевших для життя міст: на першому місці Карачі, потім Бангалор, Каракас, Мумбаї, Ченнаї і Нью-Делі.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас