Японія має намір впроваджувати в Україні енергозберігаючі технології — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японія має намір впроваджувати в Україні енергозберігаючі технології

Енергетика
1404
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін зустрівся з міністром економіки, торгівлі і промисловості Японії ЕІТІ Міядзава, під час якої японська сторона запевнила у налаштованості розвивати співпрацю з Україною в сфері модернізації енергетичної інфраструктури з метою забезпечення енергетичної безпеки України, передає прес -служби МЗС України.
Обидва міністри привітали підписання минулого місяця в Києві ключової угоди між Україною та Японією про сприяння та взаємний захист інвестицій.
“Ця угода є важливим сигналом для ділових кіл обох сторін і закладає міцний фундамент для поглиблення українсько-японського економічного співробітництва”, – йдеться в повідомленні.
Міністри відзначили, що приєднання України до спільного ринку ЄС з підписанням в минулому році Угоди про асоціацію між Україною та ЄС відкриває нові можливості для інвесторів і надає додатковий імпульс інвестиційному співробітництву Японії з Україною.
Міністр економіки, торгівлі і промисловості Японії ЕІТІ Міядзава вітав настрій японської сторони розвивати співпрацю з Україною в сфері модернізації енергетичної інфраструктури з метою забезпечення енергетичної безпеки України, відповідно до домовленостей лідерів “Великої сімки”. Такого роду співпраця передбачає впровадження в Україні передових японських енергозберігаючих технологій.
Міністр Павло Клімкін також провів зустрічі з Головою парламентської Асоціації дружби “Японія-Україна” Ейсуке Морі та членами парламенту Японії, Головою комітету зі співробітництва з Україною Японської федерації бізнесу “Кейданрен” Норіо Сасакі, Президентом Ради з міжнародних зв’язків Японії Кен Мацудзавою і взяв участь у прес-конференції для провідних засобів масової інформації Японії.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас