Бензин на деяких АЗС подешевшав відразу на гривню — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бензин на деяких АЗС подешевшав відразу на гривню

Енергетика
3811
Ціна на бензин марки А-95 сьогодні, 3 березня, на деяких АЗС впала на одну гривню за літр. Зокрема, цінники змінилися на київських заправках КЛО, Авіас плюс і ТНК.
Втім, як прокоментував ситуацію директор консалтингової групи “А-95” Сергій Куюн, на сьогоднішній день продавці палива ставлять ціни “навмання”, що пов’язано як з незрозумілим курсом долара, так і з адміністративними обмеженнями Нацбанку щодо імпортерів.
“Вірніше, їх туди не допускає Нацбанк, і тому ціна не є відображенням реального ринку”, – підкреслив експерт.
За його словами, очікується, що завтра чи післязавтра закінчаться терміни цих обмежень, і тоді ціна на паливо в Україні стабілізується.
За попередніми оцінками Куюна, в лютому через високу вартість бензину продажі скоротилися на 40-50%.
Як повідомлялося, ціни на АЗС почали падати 27 лютого після майже двотижневого подорожчання палива. Тоді найбільші мережі скинули від 1 до 2,45 гривень на літрі.
Раніше, 24 лютого, на роздрібному ринку нафтопродуктів відбулося одне з найбільш істотних подорожчань в історії галузі: бензин подорожчав до 27 гривень за літр.
До цього трейдери попередили про можливий дефіцит палива в Україні на початку березня, а також його подальше подорожчання ціни через нові валютні обмеження НБУ.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас