ЦБ Австралії зберіг низьку процентну ставку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЦБ Австралії зберіг низьку процентну ставку

Світ
314
Центральний банк Австралії зберіг ключову процентну ставку без змін на рекордно низькому рівні 2,25%, щоб уникнути подальшого перегріву ринку житлової нерухомості, що ризикує підірвати крихкий економічний підйом.
Проте Резервний банк Австралії не виключив можливості подальшого зниження процентних ставок цього року на тлі ослаблення багатих природними ресурсами економік, таких як Китай.
Ціни на житло серйозно піднялися в Австралії за минулий рік, що спонукало банківського регулятора попередити про те, що в грудні він постарається приборкати іпотечне кредитування, оскільки інвестиції в нерухомість в даний час знаходяться на рекордно високому рівні.
“Банк працює з іншими регулюючими органами для оцінки і стримує ризики, які можуть виникнути на ринку житла”, – заявив глава центрального банку Гленн Стівенс.
Після утримання процентних ставок без змін протягом року рішення Резервного банку знижувати ставки минулого місяця вже супроводжується ознаками свіжого імпульсу на ринку житла.
Економіка Австралії несподівано втратила робочі місця в січні, при цьому безробіття досягло найвищого за 13 років рівня, як показали дані, опубліковані в четвер, в результаті чого долар почав знижуватися.
Число зайнятих людей зменшилася на 12,200 за місяць, свідчать дані Австралійського бюро статистики, тоді як економісти, опитані Reuters, очікували додавання 5 тис. робочих місць.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас