Інфляція в Південній Кореї склала 0,5% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інфляція в Південній Кореї склала 0,5%

Світ
248
Індекс споживчих цін Південної Кореї в лютому збільшився на 0,5% в річному вираженні, свідчать офіційні дані.
Аналітики, опитані агентством The Wall Street Journal, очікували показник на рівні 0,8%. У січні індекс збільшився на 0,8%.
У місячному вираженні індекс у лютому не змінився після зростання на 0,5% в січні. Експерти прогнозували зростання показника на 0,3%.
Базовий індекс споживчих цін, який не враховує ціни на енергоносії та продовольство, зріс на 2,3% в лютому після збільшення на 2,4% в січні. У лютому ціни збільшилися на 0,1% в лютому після збільшення в січні на 0,9%.
Центральний банк Кореї зберігає свій діапазон цільової інфляції на рівні 2,5% до 3,5%.
Темпи зростання економіки Південної Кореї в IV кварталі виявилися найслабшими за останні два роки, повідомляє Bloomberg.
У річному вираженні ВВП Південної Кореї збільшився на 2,7%, в той час як прогноз передбачав збільшення показника на 2,8%.
Згідно з прогнозами центрального банку квартальне зростання економіки прискориться до 1%, після того як на економіку перестануть впливати фактори зміни політики субсидування виробників мобільних телефонів і скорочення держвидатків.
Нагадаємо, раніше ЦБ Південної Кореї знизив прогноз зростання споживчих цін та економічного підйому в цьому році, після того як керівництво втримало процентну ставку без змін на рекордно низькому рівні.
Інфляція сповільниться до 1,9%, тоді як згідно з попередньою оцінкою показник мав скласти 2,4%, заявив глава регулятора Лі Ю Ялина. Зростання валового внутрішнього продукту, як очікується, сповільниться до 3,4% в порівнянні з більш ранньою оцінкою в 3,9%.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас