У Польщі активно розвивається інтернет-торгівля — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Польщі активно розвивається інтернет-торгівля

Світ
2670
Електронна торгівля в Польщі стрімко розвивається. 75% користувачів мережі Інтернет, або більше 10 млн. поляків купують товари онлайн. Польща стала цікавим ринком для інвесторів та іноземних компаній, які готові вкладати кошти в електронну комерцію. Про це йдеться в доповіді дослідницької компанії Gemius.
Згідно з доповіддю, з 38,3 млн. поляків близько 17 млн. є потенційними онлайн-покупцями. 78% інтернет-активного населення вже відвідує торгові майданчики, платформи для порівняння цін і онлайн-аукціони. У той час як в інших країнах Центральної Європи, наприклад, в Угорщині (72%), Чехії (60%) та Словаччині (52%) цей відсоток помітно нижчий.
Польща є одним з найбільш швидко зростаючих ринків електронної комерції в ЄС. Щорічно обсяги інтернет-торгівлі зростають у середньому на 25%. У 2014р. ринок електронної комерції досяг 6,2 млрд. євро. За прогнозами, до 2020р. цей показник збільшиться до 25 млрд. євро. Польський онлайн-покупець витрачає в середньому близько 550 євро на рік. Найбільш популярні товари – побутова техніка та електроніка. Також покупці часто купують меблі, оздоблювальні матеріали, взуття та одяг.
На сьогоднішній день в країні зареєстровано 15 тис. активних інтернет-магазинів. З них тільки 100 користуються популярністю у 1% і більше інтернет-покупців. Лідером на ринку є онлайн-ритейлер Allegro, який налічує 12,4 млн. користувачів.
Цікаво, що тільки 21% поляків вважають за краще оплачувати товари післяплатою. В основному, це люди старше 50 років. Тоді як представники покоління Міленіум здебільшого оплачують товари онлайн.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас