Як ви хочете отримати від мене прогноз курсу, якщо ми сказали, що переходимо до політики гнучкого курсу? - Гонтарева — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як ви хочете отримати від мене прогноз курсу, якщо ми сказали, що переходимо до політики гнучкого курсу? - Гонтарева

Казна та Політика
3518
Глава Нацбанку Валерія Гонтарєва ображається, що її ніхто не захищає.
“Ображаюся я, що мене ніхто не захищає? Можете поставити питання так. Ображаюся. Найскладніше – це не те, що пресинг – те, до чого нормальна людина ніколи не зможе звикнути. Особливо, якщо ти не був у політиці, а я там і не могла бути. З моїм характером, чому мені й складно іноді виступати – я на чорне не вмію говорити біле, не буду, не хочу і ніколи не погоджуся “, – заявила вона.
“Напевно, я нікому тут не подобаюся, тому що більш незалежного НБУ в країні ще не було”, – додала Гонтарєва.
Голова Нацбанку також знову наголосила, що вона відповідає не за курс гривні, а за інфляцію в країні.
“Як ви хочете отримати від мене прогноз курсу, якщо ми сказали, що переходимо до політики гнучкого курсу? Можна не підписувати програму МВФ у такому разі. Нас же ніхто не катував на електричному стільці. Міжнародні кредитори намагаються витягнути нас з воронки, але нам не обов’язково приймати цю допомогу. Ми можемо зробити курс фіксованим на все життя, відмовитися від програми, і жити щасливо і весело, всієї нашої дружною сім’єю, з депутатами Верховної Ради. Ви подивіться, що відбувається в інших країнах СНД. Подивіться на Казахстан, на Білорусь – валюта всюди девальвує. І Україна сьогодні – епіцентр цього землетрусу. Епіцентр – це воронка, ми відлітаємо, і наша міжнародна допомога намагається нас звідти витягнути “, – пояснила Гонтарєва.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас