В Україні може бути дефіцит пального, трейдери вже 3-4 дні не можуть заплатити за паливо - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні може бути дефіцит пального, трейдери вже 3-4 дні не можуть заплатити за паливо - експерт

Енергетика
2972
В Україні найближчим часом може бути дефіцит пального через валютні обмеження Нацбанку. Таку думку висловив у коментарі енергетичний експерт Сергій Куюн.
“Зараз трейдери зарезервували у зарубіжних постачальників обсяги (пального за довгостроковими контрактами – ред.). Тепер прийшов час платити. Зараз стався збій на етапі оплати. Вже не можуть заплатити (імпортери – ред.) три-чотири дні”, – сказав він.
У зв’язку з цим, на думку експерта, якщо пальне піде на інші напрямки, то не виключено, що це призведе до подорожчання пального та його дефіциту на внутрішньому ринку України.
“Якщо це паливо піде на інші напрямки, то однозначно можна говорити про те, що наступна ціна буде вище. Тому що це будуть спотові закупівлі, а не довгострокові. І найголовніше, не факт, що це паливо взагалі буде. Тому що воно може бути розподілено по інших напрямках”, – зазначив він.
Для врегулювання ситуації з поставками пального, за словами Куюна, минулого тижня була зустріч нафтотрейдерів з міністром енергетики та міністром економрозвитку. Також на цій зустрічі були представники великих постачальників, які сказали, що у разі продовження затримки в оплаті, пальне для України буде відправлено на інші напрямки.
Куюн розповів, що чиновники нібито пообіцяли звернутися в Нацбанк, щоб він вивів нафтопродукти зі списку обмежувальних постанов, оскільки вони не сумісні з нормальною роботою.
Крім того, експерт зазначив, що незабаром почнеться весняна посівна і попит на пальне значно збільшиться.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас