Китай знизив процентні ставки вдруге за 4 місяці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай знизив процентні ставки вдруге за 4 місяці

Світ
277
Центральний банк Китаю знизив з 1 березня ключову процентну ставку, продемонструвавши прагнення підтримати зростання економіки і запобігти дефляції.
Ключова ставка за кредитами на 12 місяців знижена на 0,25 процентного пункту, до 5,35%, за депозитами – на ті ж 0,25 процентного пункту, до 2,5%.
У заяві ЦБ вказується на зрослі дефляційні ризики, пов’язані, зокрема, з наслідками падіння світових цін на сировину.
Зростання споживчих цін у Китаї зараз мінімальне за п’ять років, відзначено зниження цін на ринку нерухомості. У попередній раз ставка знижувалася в листопаді, в лютому були зменшені резервні вимоги для банків. Побоювання Народного банку Китаю викликає також ситуація на ринку нерухомості, загальне уповільнення темпів економічного зростання, високий рівень заборгованості в економіці.
Ринки в принципі очікували подальшого пом’якшення політики ЦБ, але пізніше.
Уряд Китаю, на думку аналітиків, може знизити офіційний прогноз зростання економіки цього року до 7%, в 2014 році ВВП країни виріс на 7,4%. Індекс менеджерів закупівель у переробній промисловості КНР, що публікується Національним бюро статистики, зріс до 49,9 пункту в лютому проти 49,8 пункту в січні, залишившись в негативній зоні.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас