Номінальним власником МТС-Україна стала голландська компанія — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Номінальним власником МТС-Україна стала голландська компанія

Фондовий ринок
3249
Власником мобільного оператора МТС-Україна стала голландська компанія Preludium BV. При цьому кінцевим бенефіціаром залишається російський МТС, так як власником Preludium є підконтрольна йому Allegretto Holding з Люксембургу.
Раніше 100% ПАТМТС Україна” належало російському ВАТ “Мобільні Телесистеми”.
“Актив переведений для розширення можливості залучення інвестицій в” МТС Україна “, – заявила директор зі зв’язків з громадськістю МТС Олена Кохановська.
Нагадаємо, що МТС раніше розглядав можливість отримання права на британський бренд Vodafone в Україні на умовах франшизи. МТС з 2008 року є партнером Vodafone. Домовленість передбачала спільні закупівлі софта і устаткування зі знижками, дозволяла впроваджувати окремі продукти і послуги.
Минулої осені також стало відомо, що МТС вирішив продати частину українського бізнесу і шукає покупців на нього.
МТС – другий за кількістю абонентів оператор в Україні. На кінець червня він обслуговував 23,07 млн клієнтів, більше – тільки у “Київстару”.
Варто відзначити, що подібним чином мобільний оператор “Київстар” формально є голландською компанією, але контролюється з Росії. Аналогічно український Альфа-банк контролюється з Росії через кіпрський офшор.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас