Курс юаня до долара США опустився до мінімуму з жовтня 2012 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Курс юаня до долара США опустився до мінімуму з жовтня 2012

Валюта
1161
Вартість юаня до долара США впала в п’ятницю до мінімального рівня більш ніж за два роки слідом за зниженням Народним банком Китаю (НБК, Центробанк країни) довідкового курсу юаня відносно американської валюти.
Довідковий курс юаня до долара був знижений Центробанком на 0,16% – до 6,1475 юаня за долар.
Китайська нацвалюта на торгах у Шанхаї в п’ятницю подешевшала на 0,18% – до 6,2699 юаня за долар, що є мінімумом з жовтня 2012 року.
Ринковий курс юаня може відхилятися від офіційного довідкового значення не більше ніж на 2% в обидві сторони протягом дня.
У п’ятницю юань торгується на рівні, що перевищує нижню межу допустимого діапазону лише на 0,03%, і така ситуація відзначається вже п’яту сесію поспіль. Це, на думку експертів, вказує на те, що юань може ослабнути більш істотно, якщо влада КНР послабить контроль валютного курсу.
Китай обмежує темпи ослаблення юаня, щоб стримати зростання вартості обслуговування зовнішнього боргу, а також запобігти відтоку капіталу з країни.
“Влада КНР націлені на стимулювання економіки, проте не можна робити це занадто різко, особливо в плані валютного курсу, – відзначає економіст United Overseas Bank в Сінгапурі Суан Тек Кін. – Занадто швидке ослаблення юаня може спровокувати відтік капіталу і ще більше погіршити ситуацію в економіці” .
За оцінками Банку міжнародних розрахунків (BIS), зовнішній борг китайських компаній оцінюється в цілому в $1,1 трлн.
Раніше на цьому тижні міжнародне рейтингове агентство Standard&Poor’s знизило прогнози зростання ВВП КНР на 2015-2016 рр. Згідно з оцінками експертів агентства, цього року китайський ВВП збільшиться на 6,9%, в наступному – на 6,6%. Раніше очікувалося збільшення показників відповідно на 7,1% і 6,7%.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас