IBM в 2015 р. інвестує $4 млрд у розвиток стратегічних напрямків, включаючи "хмарні" технології — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

IBM в 2015 р. інвестує $4 млрд у розвиток стратегічних напрямків, включаючи "хмарні" технології

Фондовий ринок
337
International Business Machines Corp. (IBM) має намір в 2015 році направити $4 млрд на розвиток хмарних, мобільних, соціальних технологій, а також технологій у сфері аналітики та безпеки.
У ході щорічної зустрічі з аналітиками, що пройшла в четвер, компанія відзначила ці напрямки діяльності як “стратегічно важливі”, пише газета The Wall Street Journal.
У зв’язку з планованими інвестиціями головний виконавчий директор IBM Вірджинія Рометті оприлюднила новий цільовий показник сукупної виручки для цих сегментів – $40 млрд до 2018 року, або більше 40% очікуваної виручки всієї компанії.
Для порівняння: торік сукупна виручка від цих операцій склала $25 млрд, або 27% загальної виручки IBM.
При цьому компанії необхідно вжити заходів у відповідь на ослаблення інших напрямків бізнесу. Загальна виручка IBM від триваючих операцій у 2014 році скоротилася на 6% – до $92,8 млрд, і компанія не очікує її збільшення в 2015 році.
Торік IBM продала китайській Lenovo Group Ltd. підрозділ з випуску серверів, а також позбулася збиткового бізнесу з випуску напівпровідників, передавши його компанії Globalfoundries Inc. За умовами операції, IBM виплатить Globalfoundries $1,5 млрд протягом трьох років.
На комп’ютерне обладнання тепер припадає лише 10% усієї виручки IBM, заявила В.Рометті.
Серед нових пріоритетів IBM особливо виділяє сферу “хмарних” послуг. Компанія інвестувала $1,2 млрд у створення дата-центрів, щоб доповнити активи, придбані нею у SoftLayer Technologies в 2013 році. Крім цього, IBM вклала $1 млрд у прискорення введення в комерційне використання суперкомп’ютера Watson.
Плановані компанією інвестиції в стратегічні напрямки бізнесу необов’язково потребуватимуть скорочення витрат на інші види діяльності, зазначила В.Рометті.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас