Центробанк Великій Британії буде використовувати свою власну криптовалюту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Центробанк Великій Британії буде використовувати свою власну криптовалюту

Валюта
873
Незалежні цифрові валюти, які існують на сьогоднішній день, мають ряд економічних недоліків, які впливають на високу волатильність курсу Однак технології, які використовують віртуальні платіжні системи, можуть мати значні перспективи. У зв’язку з цим виникає питання, чи слід банкам створювати власні мережеві протоколи на основі цих технологій.
Банк Англії – не єдина установа, яка розглядає можливість впровадження альтернативних фінансових моделей. Так, старший науковий співробітник Федерального резервного банку Сент-Луїса за підтримки уряду висунув ідею про створення мережі Fedcoin, яка буде використовувати мережевий протокол типу Bitcoin, а грошовою одиницею залишиться долар США. Це рішення дозволить поєднувати кращі характеристики зі світу криптовалюти і фіатних грошей.
У разі Банку Англії, система цифрових валют може бути використана як новий спосіб проведення міжбанківських валютних угод. Представники банку відзначають, що з часом мережевий протокол, заснований на принципах звернення криптовалюти, використовуватиметься звичайними громадянам так само, як сьогодні вони розплачуються банкнотами.
Уряд Великобританії сприяє поширенню нових технологій з метою підвищення конкурентоспроможності традиційної банківської системи. Міністр фінансів Великобританії, Джордж Осборн, схвалив звернення Центробанку до цифрових валют, відзначивши необхідність пояснити британцям вигідність цієї ідеї.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас