Якими будуть пластикові картки майбутнього? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Якими будуть пластикові картки майбутнього?

Технології&Авто
4922
У найближчому майбутньому традиційні платіжні картки істотно розширять свій функціонал, перетворившись на міні-комп’ютери. Нове технологічне диво дозволить не тільки прискорити процес оплати товару, але також позбутися деяких застарілих операцій.
Міжнародна платіжна система MasterCard розробила серію інноваційних пластикових карток:
Картка, яка показує баланс рахунку
MasterCard розробила дебетову карту, яка відображає залишок на рахунку на міні-екрані у верхньому правому куті карти. Показник з’являється на карті відразу після здійснення покупки і залишається видимим всього кілька секунд.
З метою безпеки держателі карток можуть налаштувати висновок балансу на екран за допомогою PIN-коду. Його можна буде ввести прямо на пластиковій картці.
Картка з біометричним захистом
Нові платіжні картки будуть оснащені сканером відбитків пальців. Для того, щоб розблокувати кредитку, потрібно буде прикласти палець до певної ділянки на карті.
Також відбитки пальця замінять введення PIN-коду на касі.
Цей тип картки, під назвою Zwipe MasterCard, уже пройшов тестування в Норвегії та Польщі. Протягом 12 місяців картку зможуть отримати клієнти британських банків.
Картка для оплати товару в різних валютах
Виїжджаючи за кордон, держателю такої картки не потрібно буде оформляти додаткову кредитку. Змінити валюту розрахунків можна буде за допомогою спеціального перемикача на передній панелі карти. Ця функція допоможе уникнути додаткових зборів на конвертацію валюти.
Картка відразу для декількох рахунків
Дуже часто вкладники мають відразу кілька рахунків в одному банку, наприклад, особистий і корпоративний. Розробка MasterCard дозволить об’єднати всі свої акаунти на одній карті. Переключатися між рахунками можна буде знову ж за допомогою кнопки на передній панелі. Після здійснення покупки налаштування будуть скидатися, щоб наступного разу покупець помилково не використав кошти з корпоративного рахунку в особистих цілях, або навпаки.
Картка, яка приховує номер рахунку
Замість 16-значного номера на передній панелі картки буде відображатися всього 4 або 8 символів. Для того, щоб отримати доступ до решти знаків, необхідно ввести пароль на вбудованій клавіатурі.
Картки зі змінним кодом безпеки (CVC2)
Зазвичай онлайн-магазини вимагають, щоб покупець ввів тризначний код із зворотного боку картки для підтвердження покупки. У новій карті ці цифри будуть з’являтися на спеціальним екрані і змінюватися кожні три години.
Ці розробки дозволять істотно скоротити рівень шахрайства з кредитними картками.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас