Якщо ситуація не зміниться, ми побачимо позначку в 40 грн. за долар уже в першій половині 2015 року, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Якщо ситуація не зміниться, ми побачимо позначку в 40 грн. за долар уже в першій половині 2015 року, - експерт

Валюта
18835
Запровадження адміністративних заходів впливу на курс є логічною реакцією НБУ на черговий сплеск панічних настроїв на валютному ринку, впевнений фінансовий аналітик Альпарі Олександр Михайленко.
“Регулятор не має можливості надавати прямий вплив на ринок за допомогою валютних інтервенцій, оскільки обсяг золотовалютних резервів в даний час знаходиться на критично низьких позначках. Це не дає можливості ефективно використовувати валютні інтервенції для зміни ситуації на ринку”, – коментує ситуацію експерт.
Внаслідок введення адміністративних заходів ситуація на валютному ринку навряд-чи зміниться, оскільки падіння гривні цілком виправдано з точки зору макроекономічних показників.
“Короткострокова стабілізація може мати місце, тим не менш, в поточних умовах будь-яке зростання курсу гривні може бути лише короткостроковим. Вирішення питання стабілізації курсу залишається в політичній площині і, як це не дивно, в даний час знаходиться поза зоною відповідальності НБУ, оскільки останній, фактично, обеззброєний і при всьому бажанні не має можливості кардинально змінити ситуацію на валютному ринку “, – вважає Михайленко.
“На мою думку, у разі відсутності прогресу в деескалації конфлікту на сході, ми побачимо позначку в 40 грн. за долар уже в першій половині 2015 року”, – прогнозує аналітик.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас