Грузинський ларі прискорив падіння - прем'єр обіцяє стабілізувати нацвалюту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Грузинський ларі прискорив падіння - прем'єр обіцяє стабілізувати нацвалюту

Валюта
2562
Курс ларі по відношенню до долара почав активно знижуватися з 20 листопада минулого року, а за останні кілька днів курс впав на 20 процентних пунктів.
Прем’єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі прокоментував ситуацію навколо падіння курсу національної валюти – ларі, і запевнив громадян, що ситуація знаходиться під контролем і немає причин для паніки.
“Нами розроблений і детально розписаний план, який спрямований на швидку стабілізацію ситуації навколо курсу ларі. Крім того, у нас є ряд цікавих пропозицій і механізмів для залучення нових інвестицій в країну”, – сказав прем’єр, заява якого розповсюдила прес-служба голови уряду.
Курс ларі по відношенню до долара почав активно знижуватися з 20 листопада минулого року, а за останні кілька днів курс ларі впав на 20 процентних пунктів. Національний банк Грузії встановив обмінний курс ларі по відношенню до долара США на 21 лютого у розмірі 2,1771 GEL/$1.
За словами Гарібашвілі, ситуація і події в регіоні негативно впливають на курс ларі, проте уряд Грузії розробило низку заходів для виправлення ситуації. “В цілому для регіону характерна складна економічна ситуація, яка, зокрема, склалася в Україні та ряді країн Європи. Грузія зі своєю невеликою економікою залежить від глобальних процесів. Природно, що ці процеси негативно відбиваються на курсі нашої національної валюти”, – зазначив прем’єр .
“На моє особисте доручення команда уряду веде активну роботу в цьому напрямку для вирішення проблеми. Ми працюємо 24 години на добу, координуючи кроки з президентом Національного банку Грузії”, – заявив Гарібашвілі.
Також прем’єр-міністр зазначив готовність уряду скоротити адміністративні витрати у зв’язку з негативним впливом падіння курсу національної валюти на “кишені” громадян і на фінансову ситуацію в цілому.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас