Зону ЧАЕС можуть обмежити 10 кілометрами - нардеп — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зону ЧАЕС можуть обмежити 10 кілометрами - нардеп

Казна та Політика
661
Парламентський Комітет з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС розглянув питання про можливе скорочення 30-кілометрової зони відчуження. Про це розповів народний депутат Сергій Валентиров, повідомили в прес-службі “Блоку Петра Порошенка”.
“Карта радіоактивного забруднення зони відчуження Чорнобильської АЕС за 29 років зазнала значних змін. Сьогодні зона реального ураження вміщається в 10-кілометрове кільце навколо ЧАЕС. На думку вчених, саме в таких межах заборонена зона і повинна бути зафіксована, – сказав народний депутат. – На решті території може бути створений біосферний заповідник, в якому будуть проводити профільні дослідження флори і фауни”.
Більшість народних депутатів у комітеті з питань екологічної політики вважають, що тема перегляду меж зони актуальна, однак, остаточного рішення комітет ще не прийняв.
“Поки без відповіді залишається багато запитань до наших вчених, які мають визначитися, як використовувати вивільнену територію”, – зазначив С.Валентиров.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас