Дозволи на міжнародні перевезення видаватимуть за новими правилами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дозволи на міжнародні перевезення видаватимуть за новими правилами

Казна та Політика
1202
Міністерство інфраструктури початок обговорення проекту змін до Порядку оформлення і видачі дозволів на поїздку по територіях іноземних держав при виконанні перевезень пасажирів і вантажів автомобільним транспортом у міжнародному сполученні, їх обміну та обліку.
“На сьогоднішній день правова прогалина в існуючому Порядку не встановлює механізму списання (анулювання) отриманого дозволу, який було втрачено перевізником. Тому десятки автоперевізників фактично позбавлені можливості виконувати перевезення пасажирів та вантажів у міжнародному сполученні”, – зазначає заступник міністра інфраструктури Олександр Кава.
За його словами, запропоновані зміни спрямовані на врегулювання ситуації, що склалася з блокуванням роботи автоперевізників, які не можуть повернути отримані дозволи з причини втрати або крадіжки.
У документі, який опублікований на сайті Мінінфраструктури, пропонується винести в статті закону “Про автомобільний транспорт” кілька змін. Так, перевізники, які систематично порушують строки повернення дозволів, заносяться до відповідного переліку, розміщений на сайті “Укртрансінспекції”. Таким автомобільним перевізникам припиняється видача дозволів.
“У разі мотивованого звернення автомобільного перевізника” Укртрансінспекція “приймає рішення про продовження терміну повернення виданого дозволу до 90 днів з дня оформлення і видачі йому такого дозволу”, – йдеться в документі.
Як повідомили в Асоціації міжнародних автомобільних перевізників України (АсМАП України), саме цей пункт став ключовим у змінах.
“У чинному порядку не зовсім чітко прописано, що робити, якщо перевізник якимось чином втратив дозвіл, що тягне за собою плутанину під час проїзду пункту контролю на кордоні. Ці моменти врегульовуються і” Укртрансінспекція “зможе приймати рішення про продовження або анулювання втрачених дозволів , або продовжувати термін повернення дозволів “, – говорять в АсМАП.
Крім того, згідно зі змінами до Порядку, “Укртрансінспекція” зможе знімати з обліку і анулювати видані автомобільному перевізнику дозволу, що не були їм повернуті у зв’язку з їх втратою, викраденням, вилученням, пошкодженням тощо.
Поки це лише частина нововведень. Як відзначають в АсМАП, починаючи з серпня 2014 відомство вносило свої пропозиції для спрощення автомобільних перевезень. На сьогоднішній день Мінінфраструктури спільно з “Укртрансінспекцією” працюють над новою редакцією Порядку, який зможе комплексно регулювати питання оформлення, видачі, обміну та обліку дозволів на перевезення автомобільним транспортом у міжнародному сполученні.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас