Українці купують долари, щоб віддати борги і поїхати за кордон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці купують долари, щоб віддати борги і поїхати за кордон

Валюта
4867
Українці продовжують скуповувати долари в обмінниках. Людей не зупиняє завищений курс. Навіщо українці купують валюту, журналісті поцікавилися у киян, львів’ян та жителів міста.
“Раніше купував долари, тому що хотів заробити на курсі, – говорить Микола Наумчук з Луцька. – Мій товариш їздив за доларами в Брест. Коли у нас долар був по 16 гривень, в Білорусії можна було купити за 14. Знайомий відкрив кілька банківських карток, клав на кожну до 15 тисяч гривень. Це максимальна сума, на яку можна було здійснити операцію. У Бресті знімав з банкомату долари. На кожній тисячі заробляв дві. Я з ним їздив разів 5. Заробив майже 10 тисяч гривень. Тепер такий заробіток накрився. Банки через кілька годин після операції знімають з картки гроші за нашим курсом “.
Юрист Олег Юнак зі Львова придбав $2 тис., тому що купував машину.
“В обмінниках долар вже був по 19. Брат їхав з Кракова. Привіз мені бакси по 17,50. На кожній штуці заощадив по 1,5 тисячі гривень”, – пояснює Олег.
Львів’янин Олег Бокий місця, де можна купити долари, шукає в інтернеті.
“Купую долари по 20 гривень, бо боюся, що скоро стане 30, – каже Олег. – У країні війна, в Нацбанку бардак. Тримати заощадження в гривнях страшно. Щоб купити валюту, заходжу на кілька сайтів, де шукаю оголошення від фізичних осіб. Хтось продає 500, хтось тисячу доларів. З кожним можна поторгуватися. Зустрічаємося під банком. За 50 гривень прошу касира в банку перевірити для мене, чи не фальшиві долари”.
Киянка Ольга Присяжнюк купувала долари, коли летіли в Єгипет на відпочинок.
“За путівку заплатили в гривнях, – розповідає Ольга. – З собою треба було взяти трохи валюти. Обійшла чотири банки. На мене там дивилися здивовано. Одна касирка запропонувала рублі і злоті, а за доларами пропонувала звернутися в обмінник по сусідству”.
Киянка Анастасія Петрів купила 500 доларів, тому що півтора року віддає борги за квартиру.
“Гроші на житло зайняла у тітки, бо не вистачало, – каже Анастасія. – Домовилися, що щомісяця буду віддавати по 500 доларів. Але тоді він був по 8. Чотири тисячі легко віддати, тому що заробляємо обидва з чоловіком. А тепер треба відразу 14. Це майже вся наша зарплата”.
За матеріалами:
gazeta.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас