Україна розраховує отримати перший транш за програмою EFF від МВФ на початку березня - голова Мінфіну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна розраховує отримати перший транш за програмою EFF від МВФ на початку березня - голова Мінфіну

Кредит&Депозит
551
План роботи над новою програмою розширеного фінансування EFF Міжнародного валютного фонду (МВФ) передбачає, що у разі виконання українською стороною всіх попередніх заходів і схвалення Радою директорів Фонду перший транш надійде в країну в перший-другий тиждень березня, повідомила міністр фінансів Наталія Яресько.
“В цілому на 2015 рік передбачена достатня підтримка, щоб відновити довіру”, – підкреслила міністр, виступаючи на 11-й інвестиційній конференції компанії Dragon Capital у Києві у вівторок.
Вона нагадала, що розмір чотирирічної програми становить близько $17,5 млрд, а загальний пакет допомоги з урахуванням фінансування інших міжнародних фінансових організацій з країн-партнерів, а також з урахуванням перепрофілювання державного боргу – близько $40 млрд.
“Ця сума дуже складна: 40 мільярдів доларів. Це не фінальний обсяг”, – уточнила глава Мінфіну.
Вона знову підтвердила, що відразу ж після схвалення Радою директорів нової програми Україна має намір почати консультації з усіма своїми кредиторами про перепрофілювання боргу.
Відповідаючи на питання про єврооблігації на $3 млрд із погашенням у грудні 2015 викуплених Росією, Н.Яресько зазначила, що ці папери є суверенним боргом.
“Всі наші кредитори є рівними на даний момент. Ми будемо говорити з усіма кредиторами”, – підкреслила міністр.
Вона уточнила, що офіційних переговорів з Росією з цього приводу не було.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас