Україна розраховує завершити переговори з кредиторами до чергового перегляду програми МВФ - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна розраховує завершити переговори з кредиторами до чергового перегляду програми МВФ - ЗМІ

Кредит&Депозит
907
Міністерство фінансів України очікує завершити майбутні переговори з кредиторами щодо підвищення стійкості держборгу до чергового перегляду кредитної програми Міжнародного валютного фонду (МВФ) в червні, повідомило агентство Bloomberg з посиланням на слова міністра Наталії Яресько.
Згідно з повідомленням, в рамках консультацій обговорюватимуться різні способи зниження витрат на обслуговування держборгу, в тому числі за рахунок обміну цінних паперів на нові.
“Ми розглядаємо безліч варіантів, які дозволили б нам досягти намічених цілей”, – повідомила Н.Яресько виданню.
Як повідомлялося, Місія МВФ, що працювала в Києві з 12 січня по 11 лютого 2015 року, досягла угоди на рівні персоналу з владою України про програму розширеного фінансування EFF (Extended Fund Facility, EFF) обсягом SDR12,35 млрд (близько $17,5 млрд, або EUR15,5 млрд).
Нова програма за запитом влади України на заміну існуючої дворічної stand-by в обсязі $16,67 млрд передбачає також більш широку міжнародну фінансову підтримку.
Враховуючи намір влади країни провести консультації з міжнародними кредиторами щодо підвищення стійкості суверенного боргу в середньостроковому періоді, МВФ оцінює загальний обсяг фінансової допомоги країні протягом чотирьох років на рівні $40 млрд.
Міністерства фінансів має намір приступити до переговорів з власниками суверенного боргу слідом за затвердженням нової програми МВФ його радою директорів.
Консультації будуть проводитися з усіма власниками суверенних зобов’язань, у тому числі російської позики на $3 млрд.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас