Сьогодні тимчасова адміністрація буде введена в Енергобанк і Дельта Банк - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сьогодні тимчасова адміністрація буде введена в Енергобанк і Дельта Банк - ЗМІ

Казна та Політика
31142
Нацбанк ухвалив рішення віднести в розряд неплатоспроможних Енергобанк, який пов’язують з ім’ям російського бізнесмена Анатолія Данилицького.
З 13 лютого Фонд гарантування вкладів фізосіб вводить в нього свою тимчасову адміністрацію, повідомило джерело в НБУ. На 1 січня 2015 р. проблемний банк займав 62 місце в рейтингу центробанку і входив до групи середніх банків. Депозитів населення в ньому на загальну суму в 905, 7 млн грн.
Швидше за все, фінансові проблеми Енергобанку загострилися після того, як від його купівлі в січні 2015 р. відмовився новий акціонер – це сінгапурська холдингова компанія ES2 Holding. «Представники ES2 Holding під час роботи в банку протягом останніх декількох тижнів неодноразово не могли отримати своєчасну або задовільну відповідь від керівництва банку з низки питань», – йшлося в офіційному повідомленні ES2 Holding щодо відмови від угоди.
Неофіційно інвестори визнавали, що їх відверто розчарував реальний фінансовий стан київського банку, яке від них приховували під час підписання попередньої угоди про купівлю. Іноземці заявляв про плани вкласти в розвиток Енергобанку $100 млн. І якби угода відбулася, то в нього не довелося б вводити тимчасову адміністрацію.
Крім того в Дельта Банку вчора повідомили, що там також в п’ятницю може бути призначена тимчасова адміністрація. Цю інформацію чиновники поки не підтвердили, однак новину вже повідомили персоналу фінустанови. Дельта Банк займає третє місце (після Приватбанку та Ощадбанку) по накопичень населення: там 1 млн. вкладників тримає 24,8 млрд. грн
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас